In memoriam Wim Verstraaten

In Memoriam Wim Verstraaten

Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat Wim Verstraaten, ons zeer gewaardeerd erelid, afgelopen maandag op 84-jarige leeftijd is overleden. Wij wisten al langere tijd van de slepende ziekte, die Wim op een enorm waardige wijze ondergaan heeft. Aan de oneerlijke strijd is nu een eind gekomen. Wij zullen Wim herinneren als een man met een enorm duivenhart als dierenarts, als collega in ons bestuur, als duivenvriend, als mens. Wim heeft veel bijgedragen aan de groei van de duivensport van zijn zo geliefde ZLU spel. Hij was hier een mentor en vriend van velen, die zijn deskundige hulp nu zullen missen.

Als bestuurslid heb ik het genoegen mogen ervaren langdurig met Wim samen te mogen werken in het afdelingsbestuur. In deze functie was Wim een voorvechter van zijn geliefde spel, maar vergat niet dat onze duivensport ook veel andere disciplines kent, die allen hun aandacht behoeven. Deze aandacht gaf Wim aan iedereen en het huis in Boekel was een komen en gaan van veel duivenvrienden. Ook op nationale manifestaties was Wim met zijn Lidwien een graag geziene gast. Zijn stand werd door velen bezocht en altijd was er een enorm warm (Brabants) gevoel bij alle gasten die Wim en Lidwien hier ontvingen. Hier past alleen een enorm woord van dankbaarheid voor Wim en Lidwien, die wij als duivensport aan hun verschuldigd zijn. Wij zullen als organisatie door moeten gaan zonder de zeer deskundige steun van Wim, maar zullen hierbij zijn gedachtegoed in ons achterhoofd moeten blijven houden. Wim stond voor zijn duivensport en dat zullen wij met zijn alleen ook moeten blijven doen.

Naast duivensportcentrum was het huis in Boekel een trefpunt voor de hele familie met Wim als Pater Familias als centrum, zowel voor zijn jongere broers als kinderen als kleinkinderen. Samen met zijn Lidwien heeft hij hier heel veel gelukkige jaren gehad. Wij wensen de familie veel sterkte bij het verwerken van dit zware verlies. Gelukkig hebben jullie met Wim nog over het naderende afscheid kunnen praten en ook zijn boodschap op de rouwbrief geeft aan hoe belangrijk jullie als familie voor Wim ook in deze moeilijke tijd waren. Namens de duivensport wensen we jullie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Geert Schuurmans
Voorzitter Afd. 3 – Oost Brabant.