Issoudun 10 augustus 2024

Zoals u zich wellicht nog kunt herinneren kon de eerste Dagfondvlucht E22 helaas geen doorgang vinden.

Het NPO Bestuur heeft besloten als vervanging een Dagfondvlucht te vervliegen in week 32, een vlucht E32 die volwaardig meetelt voor de Nationale Kampioenschappen, WBP en Olympiade. Voor onze afdeling was dit weekend al aangewezen als reserve vlucht indien een van de eerdere vluchten niet door zou gaan.

Een commissie heeft zich gemeld om van deze vlucht een spektakelstuk te maken. Het is het sluitingsweekend van de Olympische spelen in Parijs en de vlucht gaat daar publicitair bij aansluiten. De commissie heeft een beperkt aantal Duitse liefhebbers aan de grens met Nederland uitgenodigd ook deel te nemen. Hiermee krijgt de vlucht een internationaal karakter. 

Het NPO en afdelingsbestuur ondersteunt dit initiatief van harte en ziet het als een mooie gelegenheid de duivensport positief onder de aandacht te brengen. Om de commissie haar werk goed te kunnen laten doen en het vervoer optimaal in te richten is besloten om in te korven op woensdag 7 augustus en te lossen op zaterdag 10 augustus.

De extra in te lassen reservevlucht meetellend voor de nationale kampioenschappen, welke voor zaterdag 10-8-24 op het programma staat als Chateauroux, zal vervangen worden door Issoudun en is vanuit de NPO opgewaardeerd tot een nationale attractievlucht (dus vanuit Issoudun). Op deze vlucht zijn extra prijzen te winnen bij inkorvingen op niveau 9 en er kan ook nationaal gepould worden via niveau 9. Om deel te nemen aan niveau 9 wordt een inleg gevraagd van € 1,70 per duif bestemd voor de kosten van de organisatie zoals vrachtkosten vanuit afdeling 5 naar Issoudun. Deze inleg zal worden verrekend via de vrachtincasso van de afdeling, dus niet als inleg op niveau 9.

We zullen deze vlucht ophalen binnen onze afdeling via ophaalroute 5 en vervoeren naar het centrale punt. De kosten hiervoor zijn door ons geschat op € 0,75 per duif. De totale vrachtprijs (incl. inleg) bedraagt dan  € 2,45 te betalen via de u bekende vrachtincasso van onze afdeling.