Voorwoord

De afdeling Oost Brabant is een bij de NPO (Nederlandse Postduivenhouders Organisatie) aangesloten vereniging, die zelf bestaat uit 38 zogenaamde “basis” verenigingen met in zijn totaliteit circa 1.128 leden. (Peildatum 1 feb 2023)
Doelstelling van onze organisatie is het bevorderen van de postduivensport, waarbij de belangen van de duivenliefhebber en de duif centraal staan. De activiteiten van onze organisatie zijn in te delen in:

  1. Het vervoer van postduiven naar lossingplaatsen; in specifiek daarvoor bestemde containers worden de postduiven naar de lossingplaats gebracht en daar gelost. De postduiven worden tijdens het transport en tijdens het wachten op de lossingplaats op een professionele wijze verzorgd, teneinde er voor te zorgen dat iedere postduif onder gelijkwaardige en diervriendelijke omstandigheden het eigen hok kan bereiken. Indien weersomstandigheden daartoe aanleiding geven, worden onze renpaarden van het luchtruim niet gelost.
  2. Het verzorgen van wedvluchten op afdelingsniveau wordt gedaan door de Commissie Afdelingsconcoursen.De vluchten in de eigen regio worden georganiseerd door zogenaamde CC ’s (Concours Combinaties). Onder verenigingen vindt U aanvullende informatie over de regio-indeling, alsmede de adressen van iedere combinatie.
  3. Het vertegenwoordigen van onze leden op nationaal niveau; via de  ledenvertegenwoordigers en participatie in commissies worden de belangen van onze  leden op nationaal niveau behartigd.
  4. Het uitdragen van de postduivensport; zowel onze eigen leden als de  maatschappij moet continue op de hoogte gehouden worden van de actuele  zaken in onze sport. Hiervoor zijn verschillende media mogelijkheden  aanwezig. Het Internet is er één van. Via dit medium willen wij  iedereen, die geïnteresseerd is in onze sport op de hoogte brengen en  houden van actuele zaken. Deze site is daar een voorbeeld van.

Secretariaat

voorlopig G. Schuurmans
Spoorlaan 46b
5348 KB Oss
0412-488155
schuurmans.g@planet.nl

Vervoersloods

Handelsweg 7
5531 AE Bladel

Beheer website

Geert Schuurmans
Spoorlaan 46b
5348 KB Oss
06-53496806
schuurmans.g@planet.nl