Aanpassingen vliegprogramma voor week 29

Goede middag,

Zoals verwacht zijn er vanwege het hitteprotocol een aantal aanpassingen gecommuniceerd door de NPO naar alle afdelingen:

Beste allen,
Na overleg met het IWB en vervoer coördinatoren van afdelingen heeft het NPO Bestuur bijgesloten besluiten genomen.
Meerdere opties zijn overwogen zoals inkorven op woensdag, de vluchten inkorten, lossen op zaterdag etc.
Alles wegende zijn bijgesloten besluiten genomen.

Vluchten van komende week
Het beloofd op maandag en dinsdag zeer warm te worden in Nederland en in de vlieggebieden in België en Frankrijk. Met ingang van woensdag worden meer gematigde temperaturen verwacht.  Na overleg met het IWB en de afdelingen heeft het NPO bestuur, alles wegende, de volgende besluiten genomen.

  1. Africhtingsvluchten met jonge duiven op dinsdag en woensdag zijn afgelast.
  2. Inkorven van de Sector Marathonvluchten A29 gaat door op dinsdagavond. Het Hitteprotocol is van kracht en we verzoeken de afdelingen de ophaalschema´s zo aan te passen dat er zo laat mogelijk, bijvoorbeeld twee uur later, kan worden ingekorfd op dinsdagavond en de ophaal routes uit te voeren met optimaal geventileerd materieel. Vanaf woensdag kunnen we dan verantwoord de reis aanvangen naar de losplaatsen.
  3. De losplaatsen van de Sector Marathonvlucht A29 zullen indien nodig worden aangepast met het oog op de bosbranden in Frankrijk. Bericht daarover volgt tijdig en het uitgangspunt bij een eventuele verandering van losplaats is een vergelijkbare afstand en middaglossing op vrijdag.
  4. Nationaal Issoudun E29 kan worden ingekorfd zoals gepland op donderdagavond. Of ook hier het Hitteprotocol van toepassing is zal later in de week worden besloten.

We krijgen steeds vaker te maken met hoge temperaturen in het vliegseizoen. We zullen flexibel moeten omgaan met deze nieuwe realiteit. Het NPO Bestuur maakt een afweging waarbij inkorven, de reis naar de losplaats, de vlucht zelf en vervoer technische aspecten worden meegenomen in de besluitvorming. We wensen iedereen veel succes.

Het NPO Bestuur

Dat betekent voor Oost-Brabant:

  1. De africhting jonge duiven voor a.s. woensdag is afgelast.
  2. De ophaalroute en ophaaltijden voor Tarbes blijven gelijk.
    Later ophalen als we eerder gepland hadden is niet realiseerbaar, bij de laatste vereniging wordt dan om ± 1:30u opgehaald.

Met vriendelijke groeten,

Namens bestuur Oost-Brabant
Ron Hanegraaf
Secretaris